bathlife

Dagen D för många här på jobbet tydligen. Kaos när möbleringen skulle äga rum. Sex timmar senare är hälften nöjda. Det känns skönt att jag har semester resten av veckan. Imorgon åker vi till Finland med AIK innebandy. Medbjudna av klubben ska vi supporta, äta goda middagar och fruarna får dricka vin tillsammans. Ikväll har vi förhandsvisning på lägenheten. Jag gömmer mig på gymmet så länge. Jag nämnde att vi skulle titta på olika badrumsvarianter igår. Vi har bestämt oss för ett bubbelbadkar. Vintermysigt!



 

tisdagskänslan

Tisdagskänslan har infunnit sig. Underbart. Vi ska strax åka och kika på badrumsinspiration. Tillträdesdagen närmar sig och det är många beslut att fatta vad det gäller renoveringen.
Förresten, i fredags var jag hos frisören. Bunkrade upp med inpackningar. Nu börjar kampen, jag mot håret. Det behöver växa ett par centimeter till bröllopet :)


hej olle!

Vi har lagt en händelserik helg bakom oss. I fredags kväll åkte frugan och jag till Tumba för att se AIK innebandy tvåla dit Caperio Täby. Mr fick avgöra drabbningen på straffläggning. Stolt tjej! I lördags eftermiddag var vi tillbaka på läktaren i Solnahallen igen efter sommaruppehållet. Resultatet i den matchen tar vi en annan gång. Efter slutsignalen väntade fyra timmars bilkörning ner till Öland. Och för att äntligen komma till sak i detta inlägg. Igår döptes min lillebror. Olle, vilken kille! Jag smälter.




thursday

Min dag i korthet. Jobb, gjort nya naglar, shopping och träning. Jag börjar få en rutin vad det gäller träningen. Till min hjälp får jag världens bästa stöd av min man som lagt upp ett schema åt mig. Och vi har tydliga mål. Som alltid!


for sale

Vår lägenhet ligger upplagd på hemnet. Nu har vi en nervös period framför oss. Nästa vecka är det dags för visningar som förhoppningsvis resulterar i en budgivning. Gå in och kika vetja!


Aug. 24, 2011


Jag fick ett tips om en hemsida med fina bröllopsklänningar. Jag dör en smula varje gång jag kikar in där. Det finns även en butik belägen i Stockholm. Jag och mina tärnor ska definitivt besöka den. www.lilly.nu

movienight

Efter jobbet kasade jag iväg till MåBättre. Avverkade en timma på löpbandet, vilken känsla det är efteråt. Nu har vi hyrt tre filmer. Ska ge Malmö en chans till mot Dinamo Zagreb på TV10 också. Hörs imorgon mina vänner!

quality

Godmorgon, good morning, god morgen, guten morgen. Tisdag idag och jag älskar den här dagen. Mr är träningsledig. Tyvärr måste jag släpa mina buggar till gymmet eftersom att gårdagens träning uteblev. Visserligen gick jag och Molly en långpromenad, men det blir mycket stillastående när behoven ska göras. Förutom träning borde vi hinna med ett besök på Barkarby handelsplats. So long!


Här är mitt hjärta 16 år. Jag fullkomligt älskar bilden. Du sprider glädje kring dig varje dag!


molly

Ikväll hänger jag med Mollymops. Det är inte helt fel!

monday morning

Jag lider av träningsvärk. Det är en av anledingarna till att jag fick skjuts till jobbet idag. En annan är att jag har tappat cykelnyckeln. Efterlyses! Oj vad det städades hemma hos oss igår. Idag ska lägenheten fotograferas inför försäljningen. Det är därför det regnar idag och jag får springa ut och in med stolsdynorna mellan tagningarna. Trevlig måndag!
 


hallonpannacottapaj

Fick ett recept på en hallonpannacottapaj av en vän. Igår tog jag mig tid att baka den. Utsökt!

Pajdeg
12 st digestivekex
75 gr smält smör

Fyllning
3 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 gr hallon
200 gr philadelphiaost
+ färska bär till garnering

Tillagning 8-10 bitar
Kör kex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.

Ta ut gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.

Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner philadelphiaosten och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.

Låt pajen stå i kylskåpet i minst fyra timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.

make it on my own

En morgon på mitt eget vis. Ätit en god frukost och tittat på nyhetsmorgon. Om en liten stund ska jag bege mig till MåBättre, dags att kriga på löpbandet igen. Innan dess ska jag lyssna igenom tänkbara bröllopslåtar. Kom på mig själv gråta till fyra bröllop när det sändes på tv. Vilken tur att min sminkös finns med på gästlistan.

saturday

Det blev övernattning hos våra vänner i Haninge inatt. Vi åkte hem tidigt idag för att hinna reka inför renoveringen. Ikea, Kvik och Chilli fick påhälsning. Till sist gjordes ett besök på mataffären, för att handla just det. Men på Ica Maxi finns det ju även avdelningar för skönhet och prylar till hemmet där jag kan få för mig att stanna till. Fästis däremot, han fastnar gärna på en annan koordinat. Städavdelningen. Att välja rengöringsmedel och andra städmaterial är ju hur roligt som helst. Eller? Det ska förstås tilläggas att min karl har kommandot över städningen här hemma. Vi är glada för att vi vet vart vi har varandra. På Ica Maxi också.

arts

Carolina Gynnings litografier är alldeles underbara. Jag kan inte se mig mätt på konstverken. Båda två skulle göra sig rättvisa i vår nya lägenhet. När det närmar sig inflyttning besöker jag agnetagynning.com

aug , 19

Gårdagen var hektisk. Jobb till sen eftermiddag. Det skulle skrivas kontrakt på nya lägenheten. Mr hade träning och jag passade på att besöka gymmet. Vi snubblade in på bauhaus strax innan stängning för att titta på badrum. Hem för att laga veckans nästsenaste middag. Till sist stålsatte vi oss i soffan för titta 1h på filmen allt för min syster. Jag tycker om att ta till vara på dygnets alla timmar. Som sagt. 


ordinary day

Jag sitter med ritningar på lägenheten framför mig. Tillträde om en månad och då börjar renoveringen.. Det ser vi fram emot.
Idag jobbade jag fram till sjutton tiden. Snabbt möte med mäklaren innan jag var ute på en långpromenad. Vi lagade en sen middag och nu följer vi matchen mellan Dinamo Zagreb - Malmö FF innan det är läggdags. Sov gott. Vi hörs imorgon.
Inspirationsbilder.



good news

IMORGON SKRIVER VI KONTRAKT PÅ EN NY LÄGENHET!!


aug. 16, 2011

I detta nu håller vi på att avgöra en lägenhetsaffär. Biter av lösnaglarna, så spännande!
Förresten blev presentälskarn jätteglad när hon fick se vad älsklingen hade köpt på flygplatsen. Min favoritlotion dessutom, mitt i prick! Flaskan delar vi nog på till middagen som snart dukas fram. Underbart att ha honom hemma!

prague

Måste erkänna att jag fick en smärre chock när jag tittade på kameran idag. Jag fick uppleva Tjeckien med fyrahundra bilder. Han håller vad han lovar minsann.
Till en början reste sig inte håret direkt.. Men utvecklingen är uppåtgående.





back to reality

Loftahammar, vilket ställe. Så tyst och avkopplande. Ända tills spontaniteten röstade fram ett beslut om att fortsätta bilresan till Kalmar och uppleva stadsfesten som pågick. Överraskade bästis ordentligt när hon var mitt uppe i firandet av nya lägenheten. Vi gjorde Harrys innan vi somnade gott i sambons föräldrarhem. Tyvärr saknar jag bilder från helgens aktiviteter. Min förhoppning är att den är full med foton från Prag istället. Herr Nilsson hade nämligen all tid i världen på sig att fota när man åkte ut i en åttondelsfinal i fredags eftermiddag. Lördag, söndag, måndag. Sent ikväll kommer han hem till mig igen, skönt att kunna skriva så. Nattsuddarfejset ska duschas bort så att han vill pussas lika mycket som jag när vi ses.

lantlolla


Nu drar jag och frugan till Jossans landställe. I helgen blir det bloggfritt när vi bara ska prata tjejsnack och mysa :) Trevlig helg mina fina!

klok. klokare. kl..?

Jag har allt jag önskat mig här i livet.I princip allt, trots det vill jag ha mer. Vart går gränsen kan jag undra ibland? En del saker som jag tror skulle göra mig världslycklig är saker jag egentligen inte behöver eller personer som aldrig behöver dyka upp för att dom inte spelar någon roll. Kommer jag någonsin vara så nöjd att jag aldrig kastar ett öga mot ett skyltfönster eller svänger in på hemnet.se strax innan läggdags? Damen i blommigt, din tur att svara. Nej, tror inte det.

Så kommer vi plötsligt till det intressanta. Törsten av att äga något försvinner några få minuter efter att jag köpt det. Men snart kommer suget tillbaka. Om och om igen. Jag refererar till en situation just nu.  Jag drömmer om lägenheten vi budar på. Utomhus börjar det likna en hösttermin. Då jag vill äga ett par svinsnygga stövlar från Burberry. Jag vill gå klädd i en Odd Molly jacka, slitna jeans och en stor halsduk runt halsen. Åka utomlands och bli sådär pepparkaksbrun. Som ni märker är jag inne i perioden hungrig på livet. Nu vill jag framåt igen. För ett par veckor sedan var jag hög på livet, inte hög på något annat än lycka förstås. Men dessa vändingar. 

I detta nu kan jag tvinga hela situationen till att tycka synd om mig. Har ni också den förmågan? Jag kan ju inte bo i en lägenhet som jag inte vågar sova ensam i. Jag behöver en och annan jacka för att kunna variera mig i kylan framöver. Åka utomlands med min älskade är det bästa jag vet. Kan jag snälla få uppleva det igen? Å nej. Det är inte synd om mig.  

Ibland tar jag beslut som människor inte skulle tagit eller tycker om. Men vad bryr jag mig om det? En aning för lite. Jag kanske skulle lyssnat till min kloka mor när hon försökte bolla andra idéer med mig, än att bosätta sig på en bottenvåning när man är så mörkrädd att man inte vågar duscha i sitt eget hem (när det är ljust ute!?) Kontra mitt sätt att se på saken. Vilken fin lägenhet, nyrenoverad och fräsch. Kan ni gissa vem som fick säga "Vad var det jag sa?"

Högst upp på min önskelista står ändå lägenheten, den där jävla lägenheten som vi precis blev överbjudna på. Och ett par Burberrystövlar. Ett stormigt Stockholm med en powerjosefin i Odd Molly jacka. Jag älskar pulsen i den här stan. Vill jag ha en stillsammare tillvaro beger jag mig till Öland och övar på att pressa undan ovälkomna tankar som inbrottstjuvar. Och när det kommer till de slitna jeansen, ja. Vart hörde jag att pengar är en möjlighet till upplevelser. Det är väl bara att köpa ett par. Gör det vetja. Men jag är redan världslycklig.

Min mormor är klokast på jorden. Du inspirerar mig. Tack för vykortet du skickade häromdagen. Jag älskar dig
PS. Köper vi lägenheten får vi plats med vitrinskåpet vi pratade om. DS.


 


Aug. 11, 2011


Välkomnar en nybeställd celebration jacket hem till garderoben.

plåtning



Min pojkvän är på resande fot igen. Nu handlar det om Czech Open i Prag. Jag hoppas att han anländer till Arlanda med en guldmedalj runt halsen på måndag. För ett tag sedan var han i Göteborg och plåtades för Unihoc. Detta är en photoshoot från fotograferingen. Grymt! Förresten. Jag längtar efter dig.

älskade

Jag målar inga leenden. Undviker att färglägga. Jag vill inte avslöja det som döljer sig bakom stängda hjärtan.

Förstod du när jag tog din hand och kramade den mot mitt hjärta? Hur öm min kärlek är. Vart du än är..


josefinvs - ikea handdukar

Jag tycker inte om att duscha när jag är sjuk. Allra helst vill jag ligga i sängen tills jag är frisk och låtsas som ingenting har hänt. Därför tänkte jag berätta om känslan när man tagit sig så långt som till badrummet. Duschat. Äntligen kan gå ur efter att alla omständigheter där inne. Och handdukarna inte ens torkar upp vattnet på kroppen! Behöver jag säga att jag inte gillar den? Jag fick ett tips. Använd inte sköljmedel när Du tvättar handdukarna. Det hjälper inte. Nog för att jag kan spendera många av dygnets timmar på Ikea. Aldrig mer handduksinköp dock.

sick

Hej alla andra rastlösa själar runt om i landet? När mitt liv snurrar sina bästa varv vet jag aldrig av några stillsamma aktiviteter. Som att titta på tv och det så kallade att bara vara. Helst ska det hända saker hela tiden och alltid tänka framåt. Min sambo är exakt likadan. Så passande tycker vi! Sedan kommer det en period här och där när kroppen säger ifrån. Hemskt tråkiga perioder. Då min mage säger upp sig från min kropp. Laktosintolerant kunde man ju vara. Det upproret testar jag! Stressmage fungerade också. Så kallad IBS-mage. Varför samarbeta? Av den anledingen var jag hos Dr N idag. Han såg att det var en stressad tjej som klev innanför dörren. Bortförklaringar såsom att det var längre än jag trodde att cykla dit var ingen övertygelse från min sida. Tvärtom. Han övertygade mig om att få bukt med problemet.. Min mamma sa också en fin sak efter besöket: Livet är inte alltid glass, ballonger och ett enda stort tårtkalas. Varva ner. Du kommer att uppskatta de roliga sakerna i livet ännu mer! Kanske det. Vi provar.

swedish floorball open -11

I helgen entrade vi Västervik för att heja fram Team Adidas. Hur mycket skrik och gormande vi än fick ur oss så hjälpte det inte längre än till en semifinal. Trots det hade vi en jättelyckad helg tillsammans med vänner och familj.

8 aug

Hemma från jobbet idag. Det känns inte aktuellt att befinna sig där samtidigt som sjutton pers står och stampar på huvudet. Tagit igen ett par timmar av nattens uteblivande sömn. Men att grannen har bestämt sig för att bygga balkong just den här veckan försvårade det hela. Läser bröllopsmagasin i väntan på att de kanske har lunch snart?

roadtrip

Om någon timma tar jag och sabina bilen till Västervik. Vi ska titta på när våra boys spelar innebandyturnering i helgen. Min bisyssla: Bo på hotell och klunka vin. Känner jag oss rätt kommer att vi att sladda in i grevens tid. Vi är hemma igen på söndag eftermiddag. Tar med mig kameran och datorn för att föreviga kalaset.


när lyckan är total.

Jag har bytt ut skvallerblaskor mot bröllopsmagasin. Klädhemsidor mot bröllopstorget, allt om bröllop med flera. Modebloggar mot bröllopsbloggar. Ni förstår säkert att jag studsar på rosa moln just nu. Jag har funnit mannen i mitt liv. Min själsfrände och livskamrat. Alla våra nära och kära vet självklart redan om det, men jag vill skrika ut det till hela världen. Anledningen är att vi idag bokade kyrka och festlokal. Nu tar bröllopsplaneringen fart på riktigt.
Kom hjärtat, så vandrar vi hand i hand. Livet ut.

Frukost när vi firade ett år som förlovade.


wedding


Kärleken är så förunderligt stark. Du andas min, jag andas din.
Den fjärde augusti nästa år lovar vi varandra evig kärlek och trohet.

night

Godnatt mina fina. Imorgon visar kalendern 4 augusti. Ett speciellt datum.
Love J

keys

Det var en stressig dag på jobbet igår. När jag och fästis (!) skulle avrunda lunchen började nyckeltjatet. "Behöver jag nyckel, är du hemma vid den tiden". Ni vet.

J- Jag behöver ingen nyckel. Du är ju hemma när jag kommer hem från träningen ikväll?
K- Svarar ja på frågan.
Ring...Ring..
J- Ja det var Josefin mitt uppe i stressen på jobbet.
K- Står utanför lägenheten. Meddelar att han ska ut och springa och vill slänga in nyckeln i brevinkastet.
J- Jo men det kan du göra. Jag har nyckel.
J- I samma sekund. satansåjävladumt.
Express låssmed lovade att komma på 20 minuter. Inte bara jag som är tidsoptimist. En timma senare var det klart. Inte helt kostnadsfritt.

Så här glad kan min älskling vara. Igår var leendet inte lika brett..


3rd

Livets beslutsångest har kommit krypande. Jag genomförde en klen innebandysäsong. För första gången i mitt liv. Varken viljan eller motivationen höll mig fast. En tumskada spelade ett spratt. Överhuvudtaget kom uttrycket "stolpe ut" väl till pass. Under samma period blev prioriteringarna annorlunda. Jag kunde jobba över någon timma utan att missa någon viktig samlingstid. Vännerna befriades från bortförklaringar om helgerna när jag skulle spela match. Sambolivet fick en annan innebörd. Vi övergick från att gå om varandra i dörröppningen till att kunna stå och laga mat tillsammans. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig vilken tid alla icke spelande vänner pratat om. Men nu visste jag. 
Stundtals saknade jag det givetsvis. Och det var just av den anledningen jag tränade med Tyresö Trollbäcken igår. Men ska det bli någon innebandysäsong 2011/2012 räcker det inte med att sakna det ibland.




sun is shining.

Idag skiner solen. Något annat hör ju egentligen inte hit. Det är ju sommar? Vaknade med en påtaglig träningsvärk, lika med ett par minuter längre till jobbet. Vid lunch hann jag med att träffa min fästman, mer än mysigt. Måste erkänna att jag mår lite dåligt över att jag ska köra till innebandyträningen ikväll. Allra helst när carro och stina ska vara med om denna oönskade händelse. Stockholm i rusningstrafik.. Inte min grej.


jag är besegrad, nu ger jag mig.

Passande lyrics från schlagerdängan Waterloo sedan -74. Någon mer som tittat på Lotta på Liseberg ikväll? Idag på förmiddagen jobbade jag med ett ombud från Liechtenstein. Helvetica var namnet. Med det sammanfattar jag också dagens träningspass. När jag kom innanför dörren i eftermiddag stod mannen redo för en löprunda. Det dåliga samvetet för utebliven träning under semestern skrek rakt ut. Följ med. Nåja, några varv runt Råstasjön. Som enligt Kim skulle vara någon kilometer, blev snabbt en mil. Och varför inte köra tjugo minuters styrka på hemvägen? Tack för envisheten någon givit mig. Den drog mig hem när benen gav vika. Jag är besegrad, nu ger jag mig. Om det inte hade varit för en innebandyträning imorgon..

burberry

Klickade hem nya höstfavoriter igår.




RSS 2.0