just nu: packningsbestyr

Här på Nybodagatan packar vi resväskorna. Imorgon är det dags att trängas i luftrummet igen. Destinationen denna gång är Marbella, tillsammans med sambons föräldrar. Otroligt skönt ska det bli! I och med långledigheten passar det utmärkt att befinna sig på varmare breddgrader tills på måndag.




mysolle!





Min lillebror Olle och jag. Idag fyller han två veckor liten. Han är så väldigt söt!

31 maj 2011

På återhörande.
Var som bekant och hälsade på familj och vänner på Öland i helgen. Det blir sällan en lugn stund dessa dagar. Av den anledningen somnade jag klockan 18 igår kväll och vaknade lika trött klockan 7:30 idag på morgonen. Ja, ni kan ju räkna själva. Alldeles för många timmars sömn. Men det var det värt! 








hi michael

MmmhMm Michael Kors..


24 maj 2011


Till helgen far vi hem till Öland igen. Det var ett tag sedan och jag saknar mina vänner där hemma på öjn. Har till och med hört talas om att en av sötingarna, numera pryder ringfingret med just det. En ring. Firardags!


23 maj 2011


Idag var min första dag på Svea Ekonomi. Allt är siffror just nu..
..Och så lär det vara ett tag framöver.
Vad det gäller helgen umgicks vi med Sabina och Sebastian. I lördagskväll tittade Kevin och Linn förbi också.
Det var längesen och tack för två underbara kvällar!


20 maj 2011


Jag har gjort min morgon fantastisk med en powerwalk.
Köttet ligger i marinad, grillkväll på schemat.


19 maj 2011

Nu börjar det dra ihop sig. Studenttider. Tänk att det redan är två år sedan jag själv tog steget ut i friheten som det så fint hette. Regnet öste ner så jag fick lov att byta klänning till kvällsaktiviteterna. Det var en fantastisk vecka som jag fick uppleva tillsammans med mina vänner.
Någon av dessa klänningar hade jag burit om jag var student 2011. Samtliga från nelly.com



marbella



Hit åker vi om två veckor. Playa Andaluza Marriott, Marbella. Trots att vi kom hem från Indonesien för en vecka sedan så kan man inte låta bli att drömma sig bort. Nehe, nu ska jag ringa mammigumman innan filmen börjar!

18 maj 2011

Onsdagkväll. Hemkomna från träning båda två. När MåBättre gym mailar och frågar vart man håller hus är det på tiden att svettas igen. Sedan kommer vi till det att jämföra träningen med sambons.. För den verkade visst ha varit jobbigare än den värsta av militärträningar. Vilken tur att han överlevde får jag en känsla av då.
Nu ska mysa till en bra film. Min sargade man och jag.

Blir till att svara MåBättre att de måste putsa speglarna om jag ska träna där fler gånger..

baby


Titta, vilken sötnos!

foodilicous

Jag och frugan bjöd på grillmiddag när killarna kom hem från träningen ikväll. Toast skagen till förrätt. Kyckling, hemmagjord klyftpotatis. Champinjoner och tomater med smält mozarella. Kokta rödbetor med vitlökssås, sallad och bearnaisesås. Nu förföljer mättnadskänslan mig tills i övermorgon.


17 maj 2011 - lose my focus

Idag, klockan 08:50 blev jag storasyster. En jättesöt liten pojke kom till världen! Detta gjorde att storstädningen kom av sig en aning idag på förmiddagen. Men efter att jag taggat till Sidney Samson - Riverside är jag på gång! Sabina kommer och hälsar på mig efter jobbet. Trevlans!


Fotboll på Råsunda

Efter maten tog vi cyklarna till Råsunda. AIK-Helsingborg stod på agendan. AIK-vinst med 2-1. Härligt!
Solen sken över stadion och i och med utgången av matchen var alla glada. Nu myser vi till Pirates of the Caribbean innan det är läggdags. Sov gottkramar!




16 maj 2011

En jobbfri måndag är snart till ända. Den sista för min del. Om en vecka ställs jag inför nya utmaningar. Idag har jag sysselsatt mig med diverse sekreterarjobb åt min man. Det är hemskt roligt men tar en väldig tid.  När han kom hem från jobbet lagade jag en klassiker: Stuvade makaroner med falukorv.


fredagkvällen





15 maj 2011

Hej mina vänner. Vilken härlig helg! Sambons föräldrar och lillebror hittade till Stockholm i fredags kväll. Då grillade vi tillsammans med kära vänner. Godbakismorgon igår. Vi gjorde nytta utvändigt. Rensade ogräs, oljade in utemöblerna och köpte blomkrukor med kryddväxter i. Jättefint! Tills dess att vi byggt ut uteplatsen och får plats med loungemöblerna har vi fått en annan trädgårdsgrupp. Jag har tänkt att visa upp den en dag när huvudstaden bjussar på vackrare väder. Idag har vi tittat på Kims kusin som spelade fotboll här i närheten. När den var färdigspelad satte vi oss och åt god mat på en restaurang för att fira pojkvännens pappa som fyller år idag. Ikväll spelar Sverige en rafflande VM-final i ishockey. Här hemma väntas det med spänning!





pipplig och gentleman

Kims pappa brukar kalla honom pipplig. Petig. Kräsen. Noggrann. När man inte kan snudda duschväggen utomlands för att andra har gjort det eller inte kan röra vid duschslangen. Då är jag beredd att hålla med. På så vis är vi olika.
Kanske kan börja fundera på varför jag har ont i magen varje semester?
Hur pipplig han än må vara så är han min gentleman. Efter att jag klagat över plastbitar i poolen tog sambon håven i egna händer. Det var visst krabbor som sprang på botten. 14 stycken den här dagen dessutom. Jikes.


HårSpa

När jag kommer hem från en längre utlandsresa ser mitt hår ut som ett paket nudlar. Skräp.
Denna resan var inget undantag. Tyvärr. Bali erbjöd mig en hårmask som jag provade igår.
Medan mannen var på möte fixade jag ett litet spa på nybodag. Den var verkligen bra. Supermask!
Igår var min sista dag med antibiotika. Passande. Gissa om jag ska dricka vin ikväll?


13 maj 2011


Håll i hatten. Fredagen den 13. Spännande.
Jag älskar att leva just idag. Jag ska få träffa så många underbara människor på en och samma gång ♥
Nu till något helt annat. Kladdkake-muffins har blivit en klar favorit bland godsakerna.
Igår gick ugnen varm igen.
Vill ni ha receptet? Jag tänkte väl det.

Ca 12 st
3 ägg
3 dl socker
2-3 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1½ dl vetemjöl
100 g smält smör

I en skål; Blanda samman en ingrediens i taget och rör om, inte vispa.
Häll i muffinsformarna (två matskedar smet i varje) och ställ plåten i mitten av ugnen
på 160 grader. Låt stå 15-20 minuter eller tills muffinsen sjunkit ihop. Smarrigt!


kuta beach

När Kim tatuerat sig i lördags satte vi oss och tog en öl tillsammans med två svenska familjer som vi träffat tidigare i veckan. Fyra stycken ur sällskapet bestämde sig för att ta en taxi trettio minuter därifrån för att dansa loss i Kuta. Det gjorde vi på sju våningar höga uteställen.
Vilken upplevelse!
Klockan tre åkte pojkvännen och jag (håll för ögonen nu mormor) motorcykeltaxi tillbaka till Sanur. En upplevelse i sig.
Vi tittade också på det stora monumentet som finns kvar till minne av de omkomna efter bombattackerna 2002.
Kameran lämnade vi på hotellrummet den här kvällen. Men vi lyckades komma med på bild ändå.

En oförglömlig kväll.





new in


Ber om ursäkt för mina tår. Nästa gång skriver jag ett varningsinlägg innan.
Om jag kunnat stava till retuschering, hade mitt skoskav på storstån befunnit sig
någon annanstans. 
 Men vill visa upp mina nya sandaler köpta i Sanur på Bali, 50:-
Nu ska jag baka kladdkaksmuffins.


12 maj 2011

Godmorgon bloggosfären. Alternativt, godmorgon verkligheten. Godmorgon alla!
Vi har haft en fantastisk resa. Jag har fått uppleva paradiset igen. Mäktigt Bali.
Väl hemma i Stockholm svämmade nu en tvättkorg över. Detta i jämförelse med kylskåpet som ekade tomt.
På så vis är jag glad att jag inte återfunnit dygnsrytmen. Tvättmaskinen har rullat för fullt sedan klockan sju idag på morgonen.




6 maj 2011


Tre dagar kvar i paradiset..

2 maj 2011

Att samspela med min mage ar helt omojligt.
Av den anledningen knackade farbror doktorn pa hotellrumsdorren idag pa morgonen. En antibiotikakur, medicin mot kramperna jag har i magen och ett gang somntabletter rikare blev jag pa det besoket. Tack farbror!
Ett telefonsamtal och sedan var det dags igen; Gumman, du tal inte vanlig antibiotika. Kave antibiotika pa latin forklarade mamma. Ett besok till och nu var jag nojd med mina mediciner. Mamma ocksa.
Nu har vi gatt en skon langpromenad genom byn. Om man bortser fran taxitutandet och alla saljgalna balineser. Nasta gang har pojkvannen lovat att ta med battutan och vasnas riktigt ordentligt. Vi kan ocksa sa att saga.

Tennistraning och ett besok pa hotellets gym har vi hunnit med. Kim lyfte skrot som ni ser. Vad det galler mitt tennisspelande kastade jag in handduken sa snart jag forstod att det inte var lika roligt som bordtennis. Istallet fixade jag en match mellan sambon och en kines. Uppskattat? Njae.

Magont mantro?





RSS 2.0