uteplats

Med tanke på rubriken så tror ni väl att jag återigen ska börja skriva om gnaget. Men jag hoppar över det..
I lägenheten vi sålde tidigare i höstas, fanns ingen balkong. Till nästa lägenhet vi skulle köpa stod detta överst på önskelistan. Till vår belåtenhet fick vi en uteplats därtill. I takt med att temperaturen stiger är det också dags att börja inreda denna. Vi har bestämt oss för en loungeinspirerad uteplats. En spaljé med spotlights, mörka rottingmöbler och några större krukväxter --> Trädgårdsmästare sökes?
Ännu en vinstlott drogs i samband med lägenhetsköpet - det finns inga balkonger över oss. Jag tänker förstås på grillkvällarna framöver. Visserligen finns det en fin grillplats i anslutning till fastigheten. Men tjusningen med en egen grill övervinner denna. Känner inte heller för att visa upp mina heta grillningsskills för någon annan. Låter ju som att jag har grillat innan i mitt liv. Jag tror att det är en färdighet som kräver viss övning.. Tålamod.




31 mars 2011

När vi kom hem från respektive jobb igår, så var det två slagna hjältar som entrade dörren. Den lilla energi vi hade bar oss inte längre än till sängen. Slocknade som två ljus och inte en ansträngning gjordes förrän kl 21:00. Lagade mat, såg ytterligare ett avsnitt av BigBrother. Oj vilken ansträngning sedan! Somnade igen. Mina planer för att städa och tvätta kom av sig fullständigt. Det blir så ibland tröstade Kim.

Vi har haft en fullspäckad höst och vinter. Dels vad det gäller jobb såklart. Men inte heller efter dessa åtta timmar har agendan varit tom. På fyra händer kan jag räkna till de gånger man låtit sig sjunka ner i soffan och tittat på en långfilm.
Nu kan vi andas ut. Igår hann nog verkligheten ikapp oss. Mitt körkortet är äntligen i hamn. Vi insåg att säsongen är till ända. Jag avverkar mina sista veckor på jobbet.
Idag tillhör inte jag de som stressar till tunnelbanan. Vilken känsla!

Borde gjort mamma glad nu. "Du behöver inte ha att göra hela tiden" Jaja. Jag hittar snart nya anledningar att stressa till tunnelbanan.


Mamma och Kim


veckofinal

Firar en vecka med bloggen idag. Som ni märker är det lätt att hitta anledningar att fira. Tjiho!

Försöker ha en vettig konversation med min vän Sabina.. 

J: Ska kolla hur det ser ut i Krabi
S: Hahaha asså kan man ha mer otur hela tiden!!!
J: Hon jag pratade med nu sa att det var lika kraftiga regn i Krabi. Blir fan galen!
S: Jaa jag också jävla helvetes
J: Okej. Bas jag vet inte hur vi ska göra...
J: Oj bajs ska det stå
J: Ska kolla vidare lite.
J: ??
S: Vete fan vad man ska göra :) kanske stoppa huvudet i sanden och gömma sig några dagar?
J: Ja eller stoppa det i vattnet på koh samui.
S: Ja då du kan ju inte klaga på att du inte kommer få bada nått !!
J: Oj såg nu att jag skickat frågetecken till dig istället för Kim haha.
S: Jaa jag undra vad du ville men tänkte att det inte var läge att fråga..

Vad vi kommer fram till kommer att redovisas så småningom.


Love you


mot nya mål

Efter den senaste veckans hemska monsunregn på Koh Samui har vi fått tänka om. Flygplatsen är obrukbar på grund av översvämningar och det slår in 6-7 meter höga vågor på stränderna. Nu spanar vi efter annat resmål. Bali är högintressant.

Utlovade bilder på lägenheten kommer inom kort.

Bali skulle kunna påminna om skolBalen med stort B. HV06B





30 mars 2011

Filmen igår handlade om att krigsfångar flydde från Sibirien. Inatt gjorde jag samma sak. På grund av det sov jag sämre och vaknade tröttare. Idag behöver vi inte bekymra oss över vädret, solsken. Än så länge! Men trots det så var det två minusgrader när jag passerade Karlaplans tunnelbana. Glädjande bevis på att våren förhoppningsvis vinner över kylan snart är maskinerna som tar bort gruset från gatorna. Jag gillar det!

Love


biobesök

Vi har tillbringat kvällen på Heron City med snuttisbina och Sebban. En film blev det.. Tisdagskrångel blev till tisdagshångel i biosalongen såhär på kvällskvisten. The Way back underhöll oss. Tack för det!


tisdagskrångel

Man brukar prata om livets vändingar.. Men hjälp vad saker det kan hända bara på en dag. Idag vaknade jag till ett vackert solsken. (Det var inte Kim just idag då, men självaste solen) Tar ett par steg innanför dörren på jobbet. Gnuggar mig i ögonen både en och två gånger men får till slut konstatera att snön vräker ner. Ser genast framför mig hur man står och packar strandväskan i juli och tittar ut genom fönstret.. "Nee, inte snö nu igen. Jaja då gör jag lite varm choklad istället för isvatten" Dagdrömmare till vardags. Dagmardrömmare vill jag inte titulera mig som.

Öppnar upp min jobbmail. Tror bestämt att någon Gårdare som de kallar sig (Djurgårdare) här på jobbet skojat lite väl mycket och trixat om min dator till en röd jukebox. Där stod den och klickade i takt med att det röda blinkande. Kollegan på IT vet vid det här laget att jag oftast ringer i onödan och tar mig riktigt inte på allvar när jag berättar det faktum att växeln ska öppnar om 4 minuter och datorn är ett kaos. Diagnos: VIRUS; igen. Jag slog en mindre variant av näve i bordet och satte igång med dagens schema.

Möte avlöser möte. För tillfället jobbar vi hårt för att hitta en ersättare till receptionen. Idén är att vi ska använda oss av ett bemanningsföretag. Detta är ju en djungel. Idag har jag träffat säljare från Manpower, Adecco, NCA och haft ett telefonmöte med Uniflex. Mötena här på kontoret var till en början väl strukturerade. De skulle inte behöva mötas och se att jag träffat någon konkurrent till de och så vidare. Oj, det slutade med att man kunde tro att min tankegång varit tvärtom. Att alla skulle vara där samma tid, sitta i samma rum och varför inte ta en kaffe samtidigt. Kanske till och med slåss om samma kaffekopp? Hoppsan. Ber om ursäkt. Men nu kan ju de namnen på varandra och det skulle ju vara bra om de vill utbyta varandras tjänster. Eller nee..

Fick en förfrågan i fredags om att beställa ett datorskydd för att grannen på tåget inte ska se vad man jobbar med. Fiffigt tänkte jag och knappade in på ATEA. Sett till budget var det lite väl dyrt. Men ett par överslagsräkningar i den tänkte jag kunde rädda denna utgift. Kassaknappen lockade ju lika mycket nu som när man själv sitter hemma och nätshoppar. Idag anlände den.. Skulle det inte stått mitt eget namn som referens hade jag ringt IT och bekräftat att deras server hade kommit. För detta, det var inget litet plastskydd som man klistrade på sin lilla 13,3" skärm. Detta var en hel ställning för datorer i industribranschen. Return to sender, addressee has left the company hade jag lust att klistra tillbaka på fraktsedeln. Handlingen blev annorlunda. Ringde en trevlig kundservice. Erkände min taskiga IT-kunskap, och betalar motvilligt frakten tillbaka. Tack för ett bra samarbete ATEA. Ni hör av openText igen när någon annan tagit över min tjänst..

Pyssla om varandrakväll blir det denna lediga tisdag. För hemma brukar jag vanligtvis inte kunna ge upphov till världskrig.

Mormor är också en kandidat att ringa efter en sådan här dag. Tycker alltid att jag är duktig!


Men Kim är bra också.



29 mars 2011

Godmorgon!
En dramatisk straffläggning fick avgöra det sista kvartsfinalmötet mellan AIK-Falun. Grattis Falun.
Oklart om vår resa tidigareläggs på grund av detta. Skulle tro det. Längtar lite extra till Thailand just nu.

Det var tungt att gå upp idag, kändes verkligen konstigt och tomt. Behövde inte ta med mig mina nycklar till jobbet. Hädanefter kommer min man befinna sig på hemmaort. Planeringen för matcher i veckan uteblir, ingen resa till Katrineholm på torsdag. Så nu har vi all tid i världen för varandra. Hur bra är inte det? Kärlek till Dig Kim. Du har gjort en fantastisk säsong!

Nu är det jobb som gäller fram till eftermiddagen. Därefter vill jag svettas av mina aggressioner hos vännerna på MåBättre.


Snart är vi här igen..


kvällsplaner

Hade det inte varit för kvartsfinalen mellan AIK-Falun ikväll, hade Kim & jag förmodligen suttit på en mysig restaurant. Skålat för hans 23 år fyllda och för allt livet ger oss. Men vi har innebandyn som ett gemensamt intresse och vi båda tycker att det är väldigt roligt. Det kräver en hel del tid av min pojkvän, särskilt nu i slutspelsperioden. Detta har i sin tur gjort att jag får mycket tid att umgås med mina kära vänner. Så till kvällen får jag mysa med tjejerna, det är absolut inte tokigt det heller. Och den självklara uppladdningen innan det är dags för matchstart ser vi fram emot. Oftast blir det att vi träffas hemma hos oss, med tanke på att vi bor närmst hallen. (Ca 100 meter) Det brukar bli ett par glas vin för att stilla nerverna. Ikväll vet jag inte däremot om det finns något lugnande som skulle kunna hjälpa ..
Förhoppningsvis kan vi fira en semifinalplats ikväll, och ett par mål kanske han kan peta in såhär på födelsedagen!

Love

Min man är 1,93 lång och har nummer 70 på bröstet. Heja heja!


topshop

Trots snön som lagt sig över natten blickar man framåt mot den varma sommaren. Det ska bli otroligt skönt att lägga undan vinterkläderna för den här gången. Inte minst för att de tar sådan plats!

topshop.com
    

     

      

28 mars 2011, Kim 23 år

Måndag igen. Men inte vilken måndag som helst. Idag fyller min sambo 23 år, stort grattis hjärtat! Jag är på jättebra humör idag tack vare detta. Känns som att det är jag som fyller år.. Nästan. Kan det bero på att jag älskar Dig så himla mycket?

Du fångade mig.
Du tog mig i din famn.
Med dig så finns jag varje dag.
Jag är din för evigt.



Dubbelt firande idag, pappa Morgan har namnsdag. Grattis älskade pappa!


söndagkväll

Precis hemkomna från att ha skjutsat damen till flygplatsen. Vilken härlig helg vi haft tillsammans. Tack alla inblandade!

Som jag skrev tidigare tog vi oss en tur till Barkarby. Jackpott. Nämnde jag ett köpstopp i inlägget under? I så fall gick jag inte in i Acnebutiken och köpte mig ett par jeansshorts.. Jo, men dom var fina!

Nu är det söndagsmys som gäller. I och med klockomställningen inatt har vi ju förlorat en hel timma.








27 mars 2011

Igår hade vi en jättetrevlig kväll. Det gamla hederliga kortspelet tecknet blev aktuellt på nytt. Josefine och jag knep segern före väl kämpande boys. Plump avslutade spelkvällen. Jag skyller mitt taskiga resultat regelomständigheter och fusk. Behöver jag nämna att den som föreslog kortspelet tog hem segern - Jossan. Grattis!

Innan vår vän flyger hem till kvällen ska vi hinna med ett besök på Barkarby Handelsplats. Mitt köpstopp har ännu inte upphört. Men förhoppningsvis ångrar jag inte det när jag befinner mig i Bangkok om ett par veckor.

Imorgon fyller sambon tjugotre år. Än så länge ingen åldersnojja, skönt! Hoppas att dagen följs upp av en AIKseger mot Falun imorgon kväll. Om inte, lämnar vi Solnahallen för denna säsong med den största gamnacke som någonsin skådats.

Imorgon har jag tänkt att lägga upp bilder på vår lägenhet. Håll utkik!


26 mars 2011

Igår kväll hade vi vinafton hemma på Nybodagatan. Härlig tillställning! Favorit i repris ekar det denna  lördagkväll..

Min vän i viken slog ögonen klockan åtta. En tidpunkt då en annan inte kunde tro sina blåa när man tittade på klockan. Halleluja! Jag somnade om ett par timmar till. Men när inte ens sömnen kunde rädda min hemska betongkeps gav jag upp.
Stadsbesök. Tog en efterlängtad långfika och traskigade bland fyrtiotusen andra nyrika en lördag.

Love


hurry up



Dygnet skulle definitivt omfatta fler timmar.. idag skulle det också vara behövligt. Innan jag hämtar Jossan på Arlanda ikväll har jag en rad med saker jag ska hinna.
Googla tidsoptimist:
Person som tror sig ha tillräckligt med tid för att utföra sina åtaganden; person som tror sig hinna i tid. Jo men visst finns det liknelser.

Något annat som kan störa en planering är givetsvis ändringar i den. Kvartsfinal 5:5 är nu flyttad till måndag. Detta innebär att fru Bengtsson får stå ut med en del övertalningsförsök i helgen. En uppgörelse man förhoppningsvis inte vill missa.
Kims barndomsvän Tim har anslutit. Perfekt!


driving license


I samband med flytten till Stockholm lovade jag mig själv att fullfölja jakten på mitt körkort. Jag gav mig på det omöjliga helt enkelt..

Med ett tålamod som jag inte skryter med och en körskolelärare som inte var någon tvåvägsspelare höll detta på att sluta i katastrof. Till viss del gjorde det också. 

Vad det gäller kategorin bilförare kunde min lärare Basta utesluta att jag var en defensiv sådan. Stressig och otålig föll alltså inte under den kategorin. För mig känns de egenskaperna ganska naturliga när man kör längs Sveavägen en fredageftermiddag?

Hur som helst fick jag revansch. Idag firar jag en vecka som körkortsinnehavare! Det ska vi skåla extra för ikväll.



25 mars 2011


..Godmorgon!

Jag får ändå lov att säga att den är ganska god. Trots nederlaget i Falun igår kväll. Till bästa vännens belåtenhet spelas det en direkt avgörande match på söndag, hoppas att hon får en minnesvärd stund i Solnahallen.
När jag ringde och beklagade mig över att helgens planerade utgång gick åt fanders svarade hon med att det var ju inte det största problemet.. Hon hade nämligen inte bokat flyg till Stockholm än. Tur att man känner tjejen vid det här laget. Annars hade jag utvecklat ett smärre utbrott.

Jag hade nattgäst inatt. Väldigt trevligt! Jag tycker inte om att sova själv. För att komma så nära sanningen som möjligt så kan jag inte sova själv. Problemas när jag och sambon köpte oss en bottenvåning. Än värre är det att lägenheten byter skepnad. Från att i dagsljus vara min ögonsten och vän till att förvandlas till ett spökhus när mörkret faller på. Att sambon inte upplever samma sak blandas inte med min åsikt.

Soppteater med jobbet idag, njae. Jag skippar den sköna tillställningen och förbereder så mycket jag bara kan inför avlösningen av min tjänst. Jag längtar..









adidas, stella mccartney

Sedan i mitten av januari har jag befunnit mig på gymmet ett trettiotal tillfällen. Jag försöker att vistas där varannan dag och vill verkligen ta vara på det träningsflow jag kommit in i. Jag blir så pigg och glad! Något jag tror påverkat detta en aning är de stiliga träningskläder som finns att svettas i.
Tänk att man kan hitta ett mode där också, fantastiskt!
I och med att pojkvännen är sponsrad av adidas tränar jag inte i något annat än kläder därifrån. Än så länge saknar jag plagg från StellaMcCartneys kollektion. Men jag vet redan nu innehållet i mina påsar nästa gång vi lämnar adidasbutiken vid Hötorget, som förövrigt är så himla bra.


24 mars 2011


Veckan närmar sig sitt slut.. Solen skiner över Östermalm och det känns svårt att påverkas annat än positivt av detta.
Nu på förmiddagen åker sambon iväg för att spela kvartsfinal 4:5 mot Falun, hoppas att de lyckas avgöra kvartsfinalserien i Dalarna ikväll. Om inte, väntar ytterligare en drabbning hemma i Solnahallen på söndag!

På tal om helgen.. Bästa vännen kommer och hälsar på. Lyx att hinna ses en hel (!) helg. På tiden!

Om sisådär tjugo dagar jobbar jag min sista dag på OpenText. Samma dag vill jag mer än gärna sätta mig på ett flyg till Malmö för att bevittna SM-finalen dagen därpå. (Allt beroende på hur AIK tar sig an slutspelet). Men hur det än går i detta nervkittlande slutspel, befinner vi oss måndagen den 18 april på planet mot Thailand. Återigen. Kommande tre veckor spenderas där med nära och kära.

Ikväll får jag sällskap av Sabina de Wrang, mysigt! Det blir nog svårt att hålla ögonen borta från livesändningen i FaluKuriren Arena. Annars skulle jag gissa att vi underhåller oss med BB innan ögonen sviker och vi vaknar upp till en härlig FREDAG!

Love

 

23 mars 2011


Och så tillhör även jag den enorma bloggskaran.. Trevligt! Välkommen. Tack.

Detta inlägg är tänkt som en presentation av mig själv, ska fatta mig kort.
20 år. Uppvuxen i Färjestaden, på Öland. Jag jobbar sedan ett år tillbaka som receptionist i Stockholm. Inväntar nya utmaningar på Svea Ekonomi framöver, spännande! Jag är sambo med pojkvännen Kim. (Helt underbart)
Om dagarna ägnar jag mig åt jobb, följer AIK innebandy och därmed Kims framfart i Svenska Superligan, umgås med mina fantastiska vänner och har det allmänt bra tack vare allt detta!

Jag är utåtriktad, positiv, rastlös och skulle vilja att dygnet hade fler timmar att spendera. 
Här får Du läsa om mitt liv. Jag skulle säga att bloggen är seriös men absolut inte allvarlig. Trevlig läsning!


 

 

 


RSS 2.0